Het witte huis in de beste muurverf

Dit is de beste muurverf voor buiten

Als we het gaan hebben over de beste muurverf voor buiten, dan staan De KEIM Soldalan en de KEIM Soldalan-ME met stip op nummer 1. Als voorbeeld noemen we ’s werelds grootste bezienswaardigheden zoals Het Witte Huis in de verenigde staten, Het Kremlin in Rusland en zelfs de Taj Mahal zijn voorzien van de uitmuntende muurverf die KEIM te bieden heeft.

Deze super muurverf wordt wereldwijd gebruikt op de meest uiteenlopen de plekken. Om een paar voorbeelden te noemen is deze muurverf gebruikt om het Witte Huis en het Kremlin te verven. Deze muurverf bevat zoveel voordelen dat hij een begrip is geworden onder de muurverven.

Bent u van plan uw gevel te schilderen dan is KEIM de verf  die je zoekt. Deze verf is zeer goed dekkend en heeft unieke eigenschappen die zorgen voor een blijvend en goed resultaat.

De leverancier voor de beste muurverf is greenpaints.

Wanneer gebruikt u de Keim Royalan of de Keim Soldalan?

De Keim Royalan was de eerste muurverf van de fabrikant Keim. De Royalan muurverf is een fantastische veel gebruikte verf. Keim heeft echter toch een verbeterde variant met een paar extra toevoegingen op de markt gebracht die de muurverf beter in gebruik maakt en is voorzien van een paar extra voordelen waar u verderop dit artikel meer over kunt lezen. Dit is de Keim Soldalan. De Soldalan is dan ook de meest verkochte van de twee. Door de toevoegingen in de Soldalan is er echter een mindere opname mogelijk van donkere pigmenten. Hierdoor worden de donkere kleuren nog steeds uitgevoerd met de Royalan. Kort samengevat, bij lichtere kleuren kunt u dus het beste de Soldalan gebruiken en bij de donkere kleuren de Royalan. Omdat de Soldalan echter de superieure van de twee is en 80% procent van de muren wordt geverfd met lichtere kleuren zal dit artikel dus gaan over de eigenschappen en toepassing van de Soldalan en roepen wij deze muurverf uit tot de beste muurverf.

Waarom Keim verf?

Keim Soldalan is een fantastische verf speciaal geschikt voor het verven van gevels en andere stenen ondergronden voor buiten. Deze muurverf is voor zowel renovatie als nieuwbouw enorm geschikt. De productlijn van KEIM is precies op elkaar afgestemd en zo zijn er verschillende opbouw mogelijkheden.

Breekt stikstof oxide af

De Keim Soldalan breekt stikstof oxide af en zuivert zo de lucht. Hierdoor zorgt de Soldalan voor minder aanslag op uw muur. Dit is een uitkomst als  u gaat voor lichtere kleuren en u woont in een stedelijk of bosrijke omgeving. In de steden hebben de gevels veel last van aanslag van uitlaatgassen en pekel. In de bossen heeft u meer last van alg vorming op uw gevel. Deze muurverf is instaat deze aanslag actief tegen te gaan

Niet filmvormend

De verf is goed te gebruiken op gevels met een open spouw en ook gevels met na-isolatie. Deze verf vormt geen laagje of ‘film’ op de gevel en zorgt hierdoor voor een damp-open oplossing . Damp open houdt in dat de verf goed vocht doorlaat. Omdat er doorgaans veel vocht in de gevel aanwezig is zullen andere producten gaan bladderen, een groot nadeel waar Keim geen problemen aan ondervindt.

UV-bestendig

Ook op gevels van uw huis waar veel zonlicht op staat heeft KEIM geen problemen. Doordat alle componenten in de verf uv-bestendig zijn blijft de verf vele jaren kleur vast en heeft de verf een langzame degeneratie. Door het gebruik van anorganische pigmenten blijft deze muurverf kleurvast.

Hoog water werend en zeer damp open

Keim heeft de uniek eigenschap dat het water niet door kan dringen de gevel in maar kan wel het vocht goed transporteren naar buiten. Het vormt een soort membraan waarbij het vocht een kant op kan. Voor na-geïsoleerde spouwmuren is dit de beste eigenschap van deze verf. Normaal gesproken wordt het vocht wat de gevel opzuigt in de spouwmuur afgevoerd. Maar als u uw huis heeft laten isoleren is zijn de eigenschappen van uw spouwmuur verdwenen en kan het vocht dus alleen nog maar naar buiten. Als u dan een gewone latex voor buiten zou nemen dan zal deze door het vocht in de muur worden afgedreven en gaat de muurverf bladderen

Milieu vriendelijk en een biobased muurverf

KEIM bevat geen oplosmiddelen en heeft een duurzaam karakter. Keim Royalan behoudt zijn kwaliteit jarenlang en is makkelijk 12 tot 14 jaar onderhoudsvrij. Mocht het tijd worden de gevel te verversen, dan hoeft de verf niet verwijdert te worden want hij is zeer goed overschilderbaar, en behoudt bij overschilderen zijn ademende eigenschap. Deze muurverf is gemaakt met natuurlijke anorganische mineralen en heeft een Nature plus certificaat.

Millieu vriendelijk en een biobased muurverf

 

Gemakkelijk aan te brengen en geen druipers

KEIM heeft een thixotrope eigenschap. Net zoals bijvoorbeeld ketchup wat je moet schudden voor je het gieten kan. Voor de verf houdt dit in dat het altijd terug wil naar zijn originele staat. De verf is meer vloeibaar wanneer je er kracht op uitoefent, en verstevigt in ruststand. Hierdoor krijgt Keim een egale dikte en laat zich goed mengen. Dit zorgt er voor dat de verf gemakkelijk en gelijkmatig aan te brengen is, en een solide laag vormt. Dit voorkomt ook druipers na het aanbrengen.

Keim Soldalan verf verdunning

Voor het verkrijgen van een goed resultaat kunt u de Soldalan het beste verdunnen met de bijbehorende verdunner. Het bindmiddel in de Soldalan verdunner verkiezelt met de ondergrond. Dit zorgt voor een blijvende goede hechting. Tevens verstevigt het de ondergrond. Ook is de verdunner net zoals de Soldalan damp open en zo behoud de verf zijn vocht regulerende eigenschappen. Zowel de Soldalan als de verdunner zijn niet giftig en ecologisch.

Keim Soldalan verdunning wordt toegepast als de ondergrond broos of poederig is. Het is bedoelt om zowel de verf te verdunnen als de ondergrond te verstevigen. Ook is het geschikt op zeer zuigende ondergronden, de verdunner heeft de systeem eigenschappen om minerale ondergronden minder vocht te laten onttrekken aan de verf en zorgt hierdoor voor een perfect resultaat.

buitenmuur verven met muurverf

Bij het verven van een buitenmuur moet u letten op de volgende punten

Houd rekening met het soort baksteen en de staat er van

Bij het kiezen van de juiste Keim producten is het belangrijk de muur eerst te inspecteren op poedervorming of slijtage. Dit is natuurlijk niet nodig bij een nieuwbouw. Bij veel slijtage wordt de Soldalan verdunner aangeraden. U kunt dan de sterk zuigende of zandende oppervlakken onverdund voor strijken met KEIM Soldalan-verdunning

Verwijderen van vuil en vetvrij maken de buiten muur

U kunt de muur reinigen met een hogedrukreiniger en het stof is te verwijderen met een zachte borstel. Groene aanslag is te verwijderen met mos of algenreiniger.

Inspecteren van de stenen en voegen

Controleer de muur op los zittende stenen en voegen. Zijn uw voegen erg brokkelig laat dan uw muur eerst bijwerken.

Voorstrijken van de buitenmuur

Het voorstrijken van de buitenmuur wordt gedaan met de KEIM Soldalan-verdunning. Niet te behandelen oppervlakken zoals glas, hout, keramiek, natuursteen en metalen goed beschermen. Spetters op deze oppervlakken met veel water oplossen en verwijderen.

Buitenmuur verven met KEIM Soldalan

Voor een goed resultaat zijn er twee lagen nodig. Eerst wordt een grondlaag aangebracht en daarna een eindlaag. De lagen kunnen het best worden aangebracht met een kwast of roller. U kunt de Soldalan het best gebruiken bij temperaturen boven de 5 C en het liefst niet in directe zon belasting. Ook kunt u de gevel na verwerking het best beschermen tegen regen, harde wind en direct zonlicht.

Grondlaag

De eerste laag wordt gedaan met een verdunde laag van de KEIM Soldalan. De verf kunt u maximaal tot 20% verdunnen met KEIM Soldalan-verdunning. Gemiddeld wordt er 10% gehanteerd maar bij erg zuigende poreuze ondergronden en bij zeer warm weer wordt er meer verdund. 25kg verf plus maximaal 5l verdunning. Aan te bevelen deze laag gelijkmatig aan te brengen met een roller.

Eindlaag

Voordat de eindlaag kan worden aangebracht wordt een droogtijd van de grondlaag aanbevolen van circa 12 uur. Daarna de buitenmuur of gevel met KEIM Soldalan onverdund of verdunt tot maximaal 5% overschilderen. Voor het camoufleren van structuur verschillen in de buitenmuur of het dichten van haarscheuren bevelen wij KEIM SoldalanGRof als grondlaag aan.

Muren van het huis wit verven met deze muurverf

Van alle producten op de markt is bewezen dat de Soldalan goed dekkend, het mooiste wit, slijtvast is en een bladervrij resultaat geeft. De KEIM Soldalan komt voor het oog rustig over. De kleuruitstraling van Soldalan is te danken aan de natuurlijke, organische pigmenten in de verf. Hierdoor geeft de verf een bijzonder mooi fluweel, mat en egaal wit resultaat.

De 4 meest gebruikte witte tinten

De kleuren zoals hieronder aangegeven zijn de RAL kleuren zoals deze officieel zijn benoemd door de “Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung”, Het instituut verantwoordelijk voor RAL kleuren zoals wij deze kennen

RAL 9001, Créme wit

Dit is een hele warme witte kleur. Deze kleur wordt veel gebruikt bij landelijke en/of de wat oudere woningen.

RAL 9003, Signaalwit.

Signaalwit is een echte spierwitte kleur en geeft een frisse uitstraling. Dit is de meest neutrale witte kleur. Deze witte kleur wordt veel toegepast bij modern form gegeven huizen

RAL 9016, Verkeerswit

Verkeerswit zit niet veel van 9003 af. Door deze wit is een vleugje blauw gemengd en geeft een subtiel koele uitstraling. De kleur oogt zeer neutraal en modern. Verkeerswit is steeds meer in opkomst en wordt veel toegepast bij moderne vormgegeven huizen.

RAL 9010, Zuiver wit

Zuiver wit wordt ook wel IKEA wit genoemd. Het is een veel verkocht wit en wordt vaak toegepast op oude woningen. Het is een iets gebroken wit en zorg voor een goed verzorgde uitstraling.

Bakstenen muur verven

Bakstenen muur verven resultaat

Niets is minder waar dan dat het eenvoudig is om een bakstenen muur te verven. Op zich lijkt het geen ‘rocketscience’ maar als je wenst dat het resultaat voor tientallen jaren de blikvanger blijft die je voor ogen hebt, dan moet je rekening houden met een paar belangrijke en voor veel mensen onbekende punten.

Waarschuwing: De herkomst van de baksteen bepalen

De eerste stap in het verven van een bakstenen muur is het bepalen van de herkomst van de baksteen. dat klinkt misschien niet direct logisch, maar hier is wel een logische, en heel belangrijke verklaring voor. Voor een lange tijd zijn er veel bakstenen geleverd vanuit België. Deze Belgische partijen kwamen goedkoper op de Nederlandse markt, maar ze voldeden niet aan de Nederlandse normen.(Ja, we hebben normen op onze bakstenen).

De bakstenen waar voor gewaarschuwd wordt zijn de stenen met sulfaatgehaltes tot wel 20x boven de Nederlandse norm. (Bron: Cobouw, Regenboogbuurt Almere)

In het kort:

De Belgische klei die in deze partijen gebruikt werd om de stenen te bakken heeft een hoger sulfaat gehalte dan dat volgens de norm in Nederland is toegestaan. Dit verhoogde sulfaatgehalte heeft als bijwerking dat het ‘roestvorming’ en ‘lek strepen’ ontwikkeld. Deze roestvorming is funest voor verflagen, omdat het zorgt voor donkerbruine plekken in de pas geverfde muren. Hier is simpelweg geen oplossing voor, anders dan op voorhand hier rekening mee te houden. Er bestaat namelijk geen ‘middel’ om voor te strijken of te impregneren wat het negatieve effect van het verhoogde sulfaat 100% tegengaat en toch tot een duurzaam resultaat leidt.

Waar je bij een bakstenen muur op moet letten

Hoe kun je de te verven bakstenen muur inspecteren of hij geschikt is over te schilderen.

Controleer de bakstenen op de volgende punten:

Welke bakstenen heeft U?

gele bakstenen witte muurverf

Heeft U gele bakstenen dan heeft u te maken met Nederlandse normen en kunt u gewoon overschilderen. Dit geld ook voor de traditionele rode bakstenen. Ook strengpersstenen zijn geen probleem en voldoen aan het maximale sulfaatgehalte.

Controleer op plekken.Visueel kunt u de bakstenen verder controleren voor dat u gaat verven.

Hebben de bakstenen blijvende natte plekken?

Dit wordt vaak veroorzaakt door een isolatie lek. Omdat de muur aan de binnenzijde warmer is als aan de buitenzijde kunt u te maken hebben met een zo geheten koude brug. Dit zorgt voor condens vorming en blijven de stenen nat. Dit zal er dus voor zorgen dat het vocht zou ophopen achter de verf en uiteindelijk de verf zal doen bladderen.

Hebben de bakstenen witte uitslag of grijze plekken?

Deze plekken worden veroorzaakt door salpeter. zoutvorming vindt vaak plaats aan de onderzijde van de muur. Salpeter wordt gevormd door het optrekken van grondwater in de muur. Het grondwater gaat een reactie aan met het kaliumcarbonaat in het metselwerk en onder invloed van zuurstof ontstaat salpeter. Het salpeter zorgt er voor dat het vocht aan blijft trekken en kan dus zorgen voor een slechte hechting van de verf.

Hebben de bakstenen of voegen bruine uitslag of roestige plekken?

Treft u roest plekken aan op de stenen of ziet u bruine lek strepen op de voegen dan wijst dit op een te hoog sulfaat gehalte. Oftewel u heeft een te hoog ijzer gehalte in de bakstenen. Hierdoor is het moeilijk de bakstenen muur te verven. Raadpleeg dan direct een specialist en win informatie over hoe de muur voor te behandelen voordat u besluit te gaan verven.

Hoe is het algehele vocht gehalte voordat u de bakstenen gaat verven?

U kunt een vocht meting laten doen voordat u de bakstenen gaat behandelen. Hierbij wordt een maximale vocht gehalte van 4% procent aanbevolen. Hierdoor garandeert u een goede binding en opname van de KEIM Soldalan. Dit zorgt voor een goede hechting van de eerste laag.

Zet een proefstuk op.

Als u zeker wilt zijn van een goed resultaat is het altijd raadzaam om een proefstuk op te zetten. Als u een proefstuk heeft geverfd op de bakstenen muur kunt binnen enkele uren al constateren of de verf problemen ondervindt met een van de bovenstaande punten. Als geen kleurverschillen ziet en de verf gaat na een kleine droogtijd niet bladderen kunt er zeker van zijn dat u de bakstenen muur verder kunt behandelen met de Keim Soldalan muurverf.

Wij hopen u te hebben voorzien van genoeg informatie. Heeft u echter nog vragen verwijzen wij u graag naar onze verf specialist voor duurzame verven. Eric Waanders van Greenpaints staat u graag te woord en kan u voorzien van verdere diepgaande kennis op het gebied van verven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *